torsdag 31 maj 2012

Gamla pärlor i ny tappning



Idag har jag och lilla H gjort ett kul pyssel. Vi har gjort armband av indianpärlor, även kallade pärlplattepärlor, hama-pärlor. Inte speciellt spännande kan man tycka, men vi har gjort det i ny tappning. Tack snälla Anna, för det roliga tipset!!! 




Välj ut de pärlor du vill ha, och ställ dem på bakplåtspapper på en ugnsplåt. In i ugnen på 200° i 4 min... (OBS! Passa tiden så de inte blir brända)... och vips har du helt nya annorlunda pärlor. 



Vi gjorde ett fint armband av pärlorna, och det blev urfint! De flesta av oss pysselgummor med barn har väl indianpärlor hemma, och då blir man ibland trött på de eviga pärlplattorna. Kul idé för till att pyssla utan att behöva köpa nytt material.



True colours!


Jag var inne en snabbvända på Indiska idag, och hade lätt kunnat handla upp halva affären. De har så mycket fint nu, både mode- och inredningsmässigt! Även om kassan är skral just nu, kunde jag åtminstone inspireras.




Vad sägs om den är härliga kudden? Som att ha en regnbåge i soffan =)




Den här pläden fick mig att falla pladask. Det ingår i Indiskas recycling-sortiment, och är vävd/virkad (?) både av garn och tygremsor av t ex gamla sjalar. Så härlig, och gav mig massor av inspiration till att börja själv...




Ljuvligt för fötterna! 




Den här klänningen ska jag belöna mig själv med efter Fitness-fighten. Den är så fin och skulle sitta som en smäck i sommargarderoben. Den påminner en del om en klänning jag köpte till grabbarnas avslutning förra året. Jag åkte till stan för att hitta en bondromantisk klänning och kom hem med en Di Leva-inspirerad historia. Och kunde konstatera att jag nog inte är den där bondromatiska typen trots allt ;-)


Samtliga bilder kommer från Indiska.com

tisdag 29 maj 2012

Strandfynd



Vi hade en helt underbar pingsthelg vid havet. I lördags morse åkte vi upp till vänner som har båtplats på Mossholmen, och tillbringade hela dagen ute på havet i deras stora härliga båt. Kvällen bjöd på vin och räkor i en strålande solnedgång. 




Det blev till och med årets första dopp, som jag hade hoppats på. Och faktiskt, det var kallt men betydligt bättre än jag trodde innan. Det var friskt men absolut badbart!




I söndags åkte vi ut till en öde ö och åt frukost. Jag och småtjejerna passade på att samla lite trasiga snäckor som vi sedan virkade till halsband och armband. Busenkelt! Ta valfritt, jag föredrar lite linliknande som ger en ruff känsla. Trä på snäckorna på garnet och sedan börjar du virka luftmaskor och virkar "fast" snäckorna allt eftersom på lagom avstånd. Förra året gjorde jag en väldigt lång luftmaskkedja med snäckor som jag hängt upp på toaletten, också fint! Ett kul sommarminne som är lätt att fixa.



torsdag 24 maj 2012

Avskydd färgklick?!



Idag när jag gick för att hämta Humla på förskolan slog det mig hur vackra maskrosor faktiskt är. Jag vet att det är många som avskyr dem, och gör allt för att bli med dem. Vår granne till exempel... Hela förra sommaren gick hon med sin maskrosplockare och tog bort planta efter planta. Hon slet så mycket att hon fick en muskelinflammation i axeln. Till vilken nytta kan man undra när det blåser över tusentals frön från vår trädgård?! ;-)


Nej, fram för fler färgklickar i trädgården, ogräs eller inte. Varför kämpa så hårt med att ta bort färgklickarna när vi äntligen omges av dem, efter att ha tillbringat månader med bruna och grå nyanser?!

tisdag 22 maj 2012

Håll dig på mattan!




Blogginspirationen har verkligen trutit under lång tid, varför vet jag egentligen inte. Men det är väl som med allt annat, det går i vågor. Men igår fick jag massor med ny inspiration bara av ett telefonsamtal med underbara härliga Anna, tack goa tjej för att du är du! 



Jag vill visa en härlig matta som jag håller på med, som virkas av tygremsor. Den är beställd av min syster och är en salig blandning av både nya och gamla tyger. Både tyger som min syster har rivit sönder, men också en hel del av farmors gamla vävtrasor, och det kanske är just det jag gillar... att nytt och gammalt trängs i samma skapelse! Inspiration till mattan och mycket annat hittar du i den här boken.




Jag har några väldigt roliga och kreativa veckor att se fram emot i sommar. Jag ska läsa en sommarkurs i Varberg som heter "Barn och textil som pedagogiskt redskap". Vi ska tova, väva, färga, fläta, virka osv osv i syfte att kombinera det med svenska och matematik. Det ska bli hur kul som helst – att dessutom får göra allt detta kreativa vid havet känns som ett privilegium!